by B+K

By B+K staat voor kwaliteit, kleur, minimalistisch design met een knipoog  en duurzaamheid. Onze producten zijn gemaakt van 100% leer en YKK ritsen. Omdat alle producten met zorg voor detail gemaakt worden, is de bedoeling dat ze jarenlang meegaan. Elk item is verpakt in een kleurrijke giftbox en daarmee ook meteen een leuk cadeau. 

Made in NL

Onze etuis moeten niet al de hele wereld over zijn gereisd voordat ze in de winkel komen te liggen. Daarom zoeken we leer en atelier dicht bij huis. Onze producten worden in een oer-Hollands naaiatelier gemaakt. Gewoon in eigen land! Hiermee dragen we bij aan een kleinere footprint. En daar zijn we best een beetje trots op.

design

Belia van der Giessen is eigenaar en ontwerper van by B+K. Haar designs zijn minimalistisch met oog voor detail. Naast kleur speelt humor altijd een belangrijke rol. Belia was eerder tentoonstellingsmaker en eigenaar van een cadeauwinkel.

Italiaans leer

Omdat Italië een rijke leertraditie heeft en prachtige producten, reizen we naar Italië om het fijnste en zachtste leer uit te zoeken. Dit materiaal is sterk en wordt alleen maar mooier naarmate het ouder wordt. We hebben verschillende leerlooierijen gevonden die de juiste kwaliteit de mooiste kleuren hebben.

natuurproduct

Een by B+K accessoire moet lang meegaan en is daarom van echt leer gemaakt. Dit materiaal heeft natuurlijk wel geleefd. Het leven van het dier is in de huid terug te zien, met rimpels en oneffenheden. Dat vinden wij juist mooi en daarom is een by B+K product nooit ‘perfect’ en altijd uniek. Een huid is niet recht en hoekig en we gebruiken we ook alle reststukken in de kleinere producten als sleutelhangers en armbanden.

geschiedenis

By B+K werd in 2016 opgericht als samenwerking tussen het cadeaumerk by Beel en het travelorganiser label Kiezels. De eerste focus lag op de consumentenmarkt. Inmiddels verkoopt by B+K B2B aan winkels in heel Europa.